De BenQ Gaming Monitor EX240N review

Beoordeling: (4.6/5)

BenQ Gaming Monitor: de perfecte combinatie van snelheid en comfort.

BenQ Gaming Monitor EX240N: Snel, Scherp en Stijlvol Als je op zoek bent naar een gaming monitor die verbluffende beelden en verhoogde prestaties levert, dan is de BenQ Gaming Monitor EX240N een goede keuze. Met een schermgrootte van 24 inch en een hoge verversingssnelheid van 165Hz biedt dit beeldscherm een indrukwekkende game-ervaring voor zelfs de meest veeleisende gamers. Een van de meest opvallende kenmerken van de BenQ Gaming Monitor EX240N is de 1ms MPRT responstijd, die pixelbewegingen snel en soepel houdt terwijl je speelt. Hierdoor krijg je geen last van onscherpte of ghosting en blijven acties helder. De Eye Care-technologie vermindert de belasting van je ogen, zelfs bij langere gaming-sessies, waardoor je minder snel vermoeid raakt en langer probleemloos door kunt spelen. En als kers op de taart zorgt het stijlvolle en minimalistische design van dit beeldscherm ervoor dat het een aanwinst is voor elke gaming-opstelling. Kortom, als je op zoek bent naar een monitor die in alle opzichten top presteert, is de BenQ Gaming Monitor EX240N zeker het overwegen waard.

De belangrijkste kenmerken

Goed om rekening mee te houden voordat je een aankoop doet.

Beeldschermdiagonaal 24 inch
Resolutie 1920 x 1080 pixels
Verversingssnelheid 165 Hz
Reactietijd 1 ms (MPRT)
Aansluitingen HDMI, DisplayPort
Oogcomfort technologie Eye Care
Verstelbaarheid Kantelbaar, in hoogte verstelbaar

De BenQ Gaming Monitor EX240N in één oogopslag

BenQ - Gaming Monitor EX240N - 1 ms MPRT Beeldscherm - 165hz - Eye Care - HDMI - 24 inch

De BenQ gaming monitor EX240N is een scherm dat specifiek is ontworpen voor een optimale game-ervaring. Een belangrijk voordeel van de EX240N is de snelle reactietijd van slechts 1 ms MPRT. Dit zorgt voor een haarscherp beeld zonder vervelende beeldvervagingen of ghosting-effecten.

Dit scherm heeft een formaat van 24 inch en een Full HD resolutie van 1920 x 1080 pixels. Dankzij de refresh rate van 165Hz worden beelden extra vloeiend weergegeven. Dit maakt het mogelijk om tijdens het gamen alle acties van je tegenstanders in real-time te kunnen volgen.

De BenQ gaming monitor EX240N beschikt over een aantal interessante functies. Zo is er bijvoorbeeld de Black eQualizer, waarmee donkere delen van het beeldscherm beter zichtbaar worden gemaakt. Dit zorgt voor een duidelijker beeld en geeft je een voordeel ten opzichte van je tegenstanders. Daarnaast is de EX240N uitgerust met Eye Care-technologie, waardoor vermoeide ogen tot het verleden behoren.

Het scherm van de EX240N is kantelbaar, waardoor je hem op de gewenste hoogte kunt zetten en hij makkelijk aan te passen is aan de hoek van je bureau. Ook beschikt deze monitor over 2 HDMI-poorten, waarmee je het scherm kunt verbinden met andere apparaten zoals een console of laptop.

Al met al is de BenQ gaming monitor EX240N een uitstekende keuze voor gamers die op zoek zijn naar een haarscherp scherm met hoge responstijd en veel extra functies. Het scherm is goed ontworpen en biedt veel mogelijkheden voor de echte gamer.

Wat vinden we goed aan de BenQ Gaming Monitor EX240N

BenQ - Gaming Monitor EX240N - 1 ms MPRT Beeldscherm - 165hz - Eye Care - HDMI - 24 inch

- Deze gaming monitor heeft een snelle reactietijd van slechts 1 ms MPRT, hierdoor loopt het beeld vloeiend en snel.
- Het beeldscherm heeft een indrukwekkende verversingssnelheid van 165Hz, dit zorgt voor een nog betere gaming ervaring en maakt deze monitor ideaal voor fanatieke gamers.
- Het scherm is 24 inch groot, wat een fijne grootte is voor een gaming monitor.
- Dankzij de Eye-Care technologie van BenQ worden reflecties en blauw licht verminderd, wat zorgt voor minder vermoeide ogen tijdens het gamen.
- De monitor heeft een HDMI-poort, wat ervoor zorgt dat deze gemakkelijk aangesloten kan worden op computers en spelconsoles.
- Het design van de monitor is strak en modern en past daardoor perfect in elke gaming setup.
- De monitor is van goede kwaliteit en heeft een redelijke prijs, wat deze dus een goede keuze maakt voor elke gamer die op zoek is naar een betaalbare en goede gaming monitor.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Wat vinden we minder goed

BenQ - Gaming Monitor EX240N - 1 ms MPRT Beeldscherm - 165hz - Eye Care - HDMI - 24 inch
Het prijskaartje van dit product is aan de hogere kant.
De helderheid van het scherm kan beter, vooral bij donkere scenes.
Het instellen van de monitor kan best complex zijn en vergt enige technische kennis.
De audio kwaliteit van de ingebouwde speakers is matig.
Het design van de monitor is vrij simpel en niet erg opvallend.

Voor- en nadelen

Voordelen
  • Snel
  • Mooi beeldscherm
  • Goede kijkhoeken
  • Eye care
  • 165 Hz
  • 1ms MPRT
  • HDMI
Nadelen
  • Geen verstelbare standaard

Advies voor kopers

Bent u op zoek naar een monitor die speciaal ontworpen is voor gamers? Dan is de BenQ Gaming Monitor EX240N een uitstekende optie voor u. Dit beeldscherm heeft een snelle responstijd van slechts 1 milliseconde en een vernieuwingsfrequentie van 165 hertz, waardoor u geniet van een vloeiende weergave van de actie in uw favoriete games.

Een ander voordeel van deze monitor is het Eye Care-systeem van BenQ. Hiermee wordt de hoeveelheid blauw licht die uitgestraald wordt verminderd, wat vermoeide ogen voorkomt tijdens lange gaming-sessies. Daarnaast heeft deze monitor ingebouwde luidsprekers en verschillende HDMI-poorten om randapparatuur aan te sluiten.

Voordat u besluit om deze monitor aan te schaffen, is het belangrijk om te controleren of uw computer of laptop geschikt is voor deze monitor. Zo moet uw computer een HDMI-poort hebben en in staat zijn om de vernieuwingsfrequentie van 165 hertz aan te kunnen.

Tevens is het belangrijk om te beseffen dat een monitor een investering is. Afhankelijk van uw budget en behoeften is het nodig om de juiste keuze te maken. Als u op zoek bent naar een monitor die speciaal ontworpen is voor gaming en veeleisende taken, dan is de BenQ Gaming Monitor EX240N een uitstekende keuze. De monitor zorgt voor een comfortabele en vloeiende weergave van uw favoriete games, waardoor u geniet van de hoogste game prestaties.

Conclusie

BenQ - Gaming Monitor EX240N - 1 ms MPRT Beeldscherm - 165hz - Eye Care - HDMI - 24 inch

De BenQ Gaming Monitor EX240N is een uitstekende aankoop voor gamers die op zoek zijn naar een haarscherp beeld en een vloeiende gameplay-ervaring. Met een resolutie van 1920 x 1080 pixels en een refresh rate van 165Hz, kunnen gamers genieten van zeer mooie beelden zonder enige vorm van haperingen of vertragingen.

De ingebouwde Eye Care technologie van BenQ helpt ook om de ogen te beschermen tijdens langdurige gaming-sessies. Dit is vooral handig voor mensen die lange uren achter elkaar besteden aan het spelen van games en voorkomt vermoeide ogen en hoofdpijn na het spelen van games.

Het strakke design van deze monitor zorgt ervoor dat de monitor niet alleen perfect past bij een gaming-setup, maar ook in elk ander kantoor of woonkamer wordt deze monitor een mooi onderdeel van het interieur.

Het enige minpunt van dit product is dat de speakers niet echt indrukwekkend zijn. Het geluid is oké, maar niet van de hoogste kwaliteit. Voor de echte gamer is het daarom aan te raden om ook te investeren in goede gaming headset.

Kort samengevat: de BenQ Gaming Monitor EX240N is een topaankoop voor gamers die op zoek zijn naar de beste beeldkwaliteit en vloeiende gameplay ervaring, met het extra voordeel dat de Eye Care technologie helpt om de ogen te beschermen. Hoewel de speakers niet van de hoogste kwaliteit zijn, kan dit gemakkelijk worden opgelost door te investeren in een goede gaming headset. Al met al is dit een goede keuze voor gamers die op zoek zijn naar een kwaliteitsmonitor die ook nog eens een mooi design heeft.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

BenQ - Gaming Monitor EX240N - 1 ms MPRT Beeldscherm - 165hz - Eye Care - HDMI - 24 inch

© 2024 Beste Gaming Monitor, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten