Beoordeling: (4/5)

"Duik in de game-actie: MSI G27C4 E3 Review - 27 Inch Curved Gaming Glorie op 180Hz"

Wanneer je op zoek bent naar een intense, meeslepende game-ervaring, is de hardware waarop je je games speelt net zo belangrijk als de spellen zelf. Een monitor die speciaal is ontworpen voor gamers kan het verschil zijn tussen een goede speelsessie en een uitmuntende. De MSI G27C4 E3 27-inch curved gaming monitor belooft door zijn kromming je nog meer in de actie te dompelen. Met een verversingssnelheid van 180Hz biedt deze monitor een soepele en vlijmscherpe weergave, die van cruciaal belang kan zijn in snelle en competitieve games. Dankzij de combinatie van een Full HD-resolutie (1920x1080) en de ondersteuning voor AMD FreeSync-technologie, kan de MSI G27C4 E3 de visuele prestaties opschroeven terwijl screen tearing en stotteren worden geminimaliseerd, voor een vloeiende gameplay-ervaring. Dit paneel heeft een VA-paneel, bekend om zijn uitstekende contrasten en kleurenspectrum, waardoor het ideaal is voor zowel gaming als alledaagse taken. Laten we dieper duiken in de eigenschappen die deze gaming monitor een waardige aanwinst voor elke gamer maken.

De belangrijkste kenmerken

Goed om rekening mee te houden voordat je een aankoop doet.

Schermgrootte 27 inch
Curvature 1500R
Resolutie 1920x1080 pixels
Verversingssnelheid 180 Hz
Paneeltype VA
Reactietijd 1 ms
Aspectratio 16:9
Kijkhoek 178°
Aansluitingen HDMI, DisplayPort
Ingebouwde speakers Nee

De MSI G27C4 in één oogopslag

MSI G27C4 E3 - Full HD Curved Gaming Monitor - 180hz - 27 inch

De MSI G27C4 E3 is een 27-inch curved gaming monitor die een meeslepende ervaring belooft voor gamers die op zoek zijn naar een responsieve en vloeiende gameplay. Met een Full HD-resolutie van 1920x1080 pixels biedt dit scherm scherpe beelden terwijl het gamers in de actie trekt met zijn 1500R kromming. De combinatie van de resolutie en de curve zorgt voor een comfortabele kijkervaring, ideaal voor lange gamesessies.

Op het gebied van prestatie zet de MSI G27C4 E3 krachtige specificaties neer. Met een indrukwekkende refresh rate van 180Hz en een snelle reactietijd van 1 ms, kan deze monitor bewegingen zonder problemen soepel weergeven en input-lag reduceren, essentieel voor competitieve spelers. Deze specs verminderen ook ghosting en blurring, wat betekent dat snelle actiescènes scherp en duidelijk zijn, waardoor spelers een voordeel hebben in situaties waar elke milliseconde telt.

Wat betreft kleurweergave ondersteunt het scherm een brede kleurengamma en biedt het goede contrastwaarden door middel van de VA-paneeltechnologie. Deze technologie staat bekend om zijn diepe zwartwaarden en goede kijkhoeken, waardoor de algehele beeldkwaliteit wordt verbeterd. De MSI G27C4 E3 heeft ook FreeSync-technologie, waardoor het scherm zijn verversingssnelheid kan synchroniseren met een compatibele grafische kaart. Dit vertaalt zich naar een vloeiend beeld zonder tearing.

Aan de gebruikerscomfort is ook gedacht; de monitor heeft een blauwlichtfilter en is flicker-free, wat vermoeidheid van de ogen helpt verminderen. De ergonomie van de monitor is echter wat beperkt, met alleen de mogelijkheid om de hellingshoek aan te passen. Voor een optimale ergonomische setup kan een aparte monitorarm een oplossing bieden.

Qua design past de monitor met zijn slanke randen en moderne uitstraling goed in een gamingopstelling. Aansluitingen zijn geen probleem, want de G27C4 E3 beschikt over belangrijke poorten zoals HDMI en DisplayPort voor gemakkelijke connectiviteit. Alles bij elkaar genomen, is de MSI G27C4 E3 een solide keuze voor gamers die prioriteit geven aan prestatie en beeldkwaliteit, zonder de bank te breken.

Wat vinden we goed aan de MSI G27C4

MSI G27C4 E3 - Full HD Curved Gaming Monitor - 180hz - 27 inch

Curved Design: Met een kromming van 1800R biedt de MSI G27C4 E3 een meeslepende kijkervaring die ideaal is voor gaming, waardoor een breder blikveld en verbeterde diepteperceptie ontstaat.
Snelle Refresh Rate: De monitor heeft een indrukwekkende refresh rate van 180Hz, wat zorgt voor vloeiendere beelden en een voordeel kan bieden tijdens snelle en competitieve games.
Full HD Resolutie: Met een resolutie van 1920x1080 pixels levert de monitor scherpe en heldere beelden, waardoor games en multimedia content er goed uitzien op het scherm.
1ms Reactietijd: De snelle reactietijd helpt bij het verminderen van motion blur en ghosting, wat cruciaal is voor gamers die snelle en nauwkeurige bewegingen moeten waarnemen.
AMD FreeSync: De monitor ondersteunt AMD FreeSync technologie, die screen tearing en stuttering tegengaat door de verversingssnelheid van de monitor te synchroniseren met de framerate van een compatibele grafische kaart.
Brede Kijkhoeken: Dankzij de brede kijkhoeken blijven kleuren consistent en levendig vanuit verschillende posities, waardoor het scherm vanuit meerdere hoeken goed zichtbaar is.
Optimalisatiemogelijkheden: De monitor biedt diverse instellingen voor beeldoptimalisatie, zoals door de gebruiker gedefinieerde modi en vooraf ingestelde game modi, die de gebruikservaring kunnen verbeteren.
Stijlvol Ontwerp: Het gestroomlijnde en moderne ontwerp van de monitor, met smalle randen en een stevige standaard, zorgt ervoor dat het er goed uitziet op elk bureau.
Connectiviteitsopties: De monitor beschikt over meerdere poorten, waaronder HDMI en DisplayPort, waardoor het aansluiten van verschillende apparaten eenvoudig is.
MSI Gaming Osprey Software: De meegeleverde software stelt gebruikers in staat om hun monitorinstellingen gemakkelijk te beheren en aan te passen, wat de algehele gebruikservaring ten goede komt.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews op bol

Wat vinden we minder goed

MSI G27C4 E3 - Full HD Curved Gaming Monitor - 180hz - 27 inch
Resolutie beperkt tot 1080p wat op een 27 inch scherm voor sommige gebruikers te laag kan zijn, vooral voor zij die een hogere pixel dichtheid wensen.
De monitor heeft geen ingebouwde luidsprekers, wat extra randapparatuur noodzakelijk maakt voor geluid.
Er is geen USB-C connectiviteit, wat de compatibiliteit met moderne laptops en andere apparaten die van deze poort afhankelijk zijn beperkt.
De kleuraccuraatheid en kijkhoeken zijn wellicht niet optimaal vanwege het gebruik van een VA-paneel in plaats van een IPS-paneel.
De sRGB-dekking kan beter, wat van belang kan zijn voor gebruikers die bezig zijn met foto- en videobewerking.
Er zijn meldingen van backlight bleeding, wat kan storen bij het bekijken van content met veel donkere scènes.
De standaard is niet volledig verstelbaar (enkel kantelbaar), wat de ergonomie kan beïnvloeden en het moeilijk maakt om de perfecte kijkhoek te vinden.
MSI's OSD (On-Screen Display) menu en navigatie kunnen soms onintuïtief zijn, wat het aanpassen van monitorinstellingen ingewikkeld maakt.

Voor- en nadelen

Voordelen
 • 180Hz verversingssnelheid
 • Full HD-resolutie
 • 27-inch curved display
 • MSI Gaming OSD app
 • Brede kijkhoeken
 • Freesync ondersteuning
 • Lage input lag
Nadelen
 • Geen ingebouwde speakers
 • Niet 4K-resolutie
 • Beperkte ergonomische aanpassingen
 • Geen USB poorten
 • Reflecterende afwerking
 • Vaste standaard zonder hoogteverstelling
 • Twijfelachtige kleurnauwkeurigheid

Advies voor kopers

Overweegt u de aanschaf van de MSI G27C4 E3 27 inch curved gaming monitor, dan speelt het evenwicht tussen prestaties, prijs en gebruiksgemak ongetwijfeld een rol bij uw beslissing. Met een vernieuwingsfrequentie van 180Hz kunt u vloeiende beelden en minimale invoervertraging verwachten, wat essentieel is voor snelle games en competitief spelen. Het Full HD (1920x1080) scherm biedt heldere en scherpe visuals, terwijl de kromming van het scherm een meer immersieve ervaring biedt dan traditionele vlakke monitoren.

Houd er rekening mee dat, hoewel de 1080p resolutie uitstekend is voor vele toepassingen, gamers die op zoek zijn naar ultra-hoge resoluties of werken met grafische ontwerpen mogelijk de voorkeur geven aan een monitor met een hogere resolutie. Ook de VA-paneeltechnologie biedt een goede balans tussen de extreem hoge contrastverhoudingen van OLED-schermen en de kleurnauwkeurigheid van IPS-panelen, zij het met mogelijk iets langzamere reactietijden.

Compatibiliteit met uw huidige hardware is ook belangrijk. Zorg ervoor dat uw grafische kaart de hoge refresh rate van de monitor kan bijbenen om de mogelijkheden volledig te benutten. Tot slot, als extra's zoals ingebouwde luidsprekers, USB-hubs, of speciale gamingfuncties zoals crosshairs of FPS-tellers belangrijk voor u zijn, controleer dan of deze monitor aan uw behoeften voldoet. Dit model mikt op de essentiële gaming-ervaring en sommige extra's kunnen afwezig zijn of beperkt in functie.

Houd al deze punten in gedachten bij het bekijken van het prijspunt en de verhouding tot de kenmerken en mogelijkheden die u belangrijk vindt. Een goed geïnformeerde aankoopbeslissing zal zorgen voor tevredenheid op de lange termijn met uw nieuwe gaming companion.

Conclusie

MSI G27C4 E3 - Full HD Curved Gaming Monitor - 180hz - 27 inch

Na een diepgaande analyse van de MSI G27C4 E3 27-inch Curved Gaming Monitor valt op dat deze monitor een sterke speler is in de competitieve gaming markt. Met een resolutie van 1920x1080 en een indrukwekkende verversingssnelheid van 180Hz, biedt het scherm een vloeiende en responsieve ervaring die essentieel is voor gamers die op zoek zijn naar die extra voorsprong in snel bewegende spellen.

De kromming van 1500R draagt bij aan de meeslepende ervaring, door een breder gezichtsveld te bieden en de gebruiker meer in het spel te trekken. Dit, gecombineerd met het relatief grote scherm van 27-inch, maakt dat het display een goede balans biedt tussen grootte en onderdompeling. Bovendien zorgt de VA-paneeltechnologie voor diepe zwarttinten en een uitstekend contrast, wat de visuele ervaring alleen maar ten goede komt.

Natuurlijk is deze monitor niet zonder zijn compromissen. De 1080p resolutie kan voor sommige gebruikers aan de lage kant zijn, vooral gezien de grootte van het scherm, waarbij sommigen misschien een hogere resolutie hadden gewenst voor een scherper beeld. Desalniettemin levert de combinatie van een hoge verversingssnelheid en de resolutie een goede prestatie voor de meerderheid van de spellen en gebruikers.

De opgenomen technologieën zoals AMD FreeSync ondersteunen verder de soepelheid van het spel door het elimineren van screen tearing en schokkerig beeld, wat een veelvoorkomend obstakel is voor gamers. Bovendien is de instelbaarheid van het scherm, qua kanteling en hoogte, een welkome toevoeging die het comfort tijdens lange gamesessies bevordert. Echter, de afwezigheid van geïntegreerde luidsprekers en USB-poorten kan als een gemis worden beschouwd voor degenen die op zoek zijn naar een alles-in-één oplossing.

Qua ontwerp voldoet de monitor aan de esthetische verwachtingen van de hedendaagse gaming-industrie met een strakke, moderne uitstraling die niet misstaat in een gaming setup. De bouwkwaliteit is robuust, en het ontwerp is zowel functioneel als aantrekkelijk, wat afwijkt van de vaak overdreven agressieve gaming ontwerpen.

Al met al past de MSI G27C4 E3 goed bij de behoeften van gamers die een betrouwbare monitor zoeken met een hoge verversingssnelheid, een meeslepende kromming en solide prestaties. Hoewel er bepaalde gebieden zijn waar er ruimte voor verbetering is, zoals de resolutie en de extraatjes, is de monitor een competitief geprijsde keuze die meer dan geschikt is voor serieuze gamers. Voor wie de kernspecificaties prioriteit geeft—verversingssnelheid, reactietijd en schermgrootte—biedt dit model een uitstekende balans tussen prijs en prestaties.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews op bol

MSI G27C4 E3 - Full HD Curved Gaming Monitor - 180hz - 27 inch

© 2024 Beste Gaming Monitor, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten